Sanne F. Hoffman

Belgierhistorie fra Sanne F Hoffman

Mit liv med belgierhesten

Jeg har som barn fået lov til at følge belgierhesten hos Niels og Anette Larsen på Hasselø ved Nykøbing Falster. Her var jeg både med til dyrskuer, på hestevogn tur i sommerferien, kører studenter, sove i stalden når hopperne skulle fole (hvilke de selvfølge aldrig gjorde når vi sov der) Så ret tidligt viste jeg, at vis jeg skulle købe en hest skulle det være en belgier.

D. 1. november 2001, kom den store dag hvor jeg fik lov til at købe en belgier, en hoppe på 1,5 år ved navn Jessie efter Major af Kjærgård hos Ingemann Nielsen ved Rønnede.

Jessie havde ikke prøvet det store ved Ingemann, men en ting havde hun lært, at mennesker ville hende det godt, og den tillid har været guld at arbejde videre med.
Jessie var til Rosilde dyrskue som 2 og 3 års og opnåede 22 point begge gange.

Jessie blev en rigtig god ridehest, og opnåede placering op til LB2 indenfor dressuren.

Jessie blev i 2004 kåret med 8 i helhed.Jessie opnåede i 2006, 23 point til Landsskue, og blev nr. 3, i konkurrencen om skuet bedste goldhoppe, fremvist under rytter.

I 2010 fik Jessie et hingste føl, Anton af Møllegaard efter Chris De Balgerhoek som blev en fin ride og kørerhest, men som vi desværre måtte slagtet i 2016 pga. sarcoider.

Vi måtte slagte Jessie i 2012, da hun ikke kunne blive drægtigt mere, og hun kom til at falde når man red på hende. Jessie var en hest der gerne skulle være i gang de fleste dage, og være nr. 1 i stalden eller blev hun en nåede sur dame, og det var også grunden til at hun skulle slagtes, så den ikke blev sur, og trist af bare at gå på marken.


I 2013 fik vi lov til at købe en hoppe af Kresten og Ingelise Madsen, den 3 året hoppe, Viola efter Bart Van De Kesseldijk.

Vi havde Viola med kåring i 2013 hvor hun blev kåret med 9 i helhed, til trods for at hun ikke ville stå stille, og var ved at løbe dommerne ned.

Viola blev i 2016 kørt til og har siden deltaget i forskellige tømmerkørsel og pløje konkurrencer.

Viola er også tilredet med holder mest af en tur i skoven, da sandkassen bare bliver for kedelig, og så kan hun alle pony trickene.
Vi har deltaget i flere dyrskuer med Viola hvor hun har opnåede rigtig flotte resultater bl.a kan det fremhæves at hun i 2017 opnåede 24p. og skuet bedste hoppe til Horsens dyrskue.


I 2015 fik Viola et hoppeføl Berta af Møllegaard efter Joan Van De Kesseldjik, og i 2018 fik hun et hingstføl Calle af Møllegaard også efter Joan Van De Kesseldjik.
I 2018 havde vi Calle af Møllegaard med til føl og plagskue og her opnåede han 1. præmie. Calle er senere solgt til en ung pige på Falster, som vil bruge ham til at ride, og kører med.

Berta af Møllegaard er også blev uddannet både til ride og kørerhest, og hun har i en tidlig alle bevist at hun gerne vil være kørerhest, da hun som 3 års både fik lov til at kører med konfirmand, og gallakørsel for en student, hvilke hun gjorde uden problemer, selv om der foregik mange ting omkring hende sagde hun ikke nåede til det.

Da Berta var til kåring var det en helt speciel oplevelse, da hun var den første hest vi skulle havde kåret, som vi selv havde lagt til, og det kom til at gå over alt forventning.

Berta blev nr. 2 i brugs konkurrencen ved Jyderne, hvor hun gik med slæde, og tilmed også Årets Hoppe.

I foråret 2019 deltog Berta i tømmerkørsel konkurrence, og opnåede en 3 plads ud 12 startende.

I løbede af sommeren 2019, har både Viola og Berta fået lov til flere gange at hjælpe til på Sdr. Hygum hjemstavnsgård hvor de både har gået for selvbinder, hækkelsmaskinen, pløjet og gået med turister.

I foråret 2020 har Berta fået et hingstføl Dirch af Møllegaard efter Matto Van´t Rietenhof.

I skrivende stund er begge hoppe til hingst, også må vi se hvad fremtiden bringer.

I min familie er belgier blevet en stor del af familien, og alle mand glæder sig til når der kommer dyrskuer, og andre aktiviteter med dem.

Det er også fantastik hvor mange spændende mennesker, og oplevelser vi har fået igennem tiden, og det glæder vi os til, at opleve meget mere af når vi er på den anden side af Corrona.