Nadia fortæller:

Her er en lille historie om Klaus 😊

Mit liv som Belgier ejer startede tilbage i 1999.

En dag sad jeg for sjov og kiggede i den blå avis under heste. Det var dengang den udkom i papir form og rubrikkerne var meget begrænset. Mit øje falder på en annonce med en Belgier hingst på 8 måneder som var til salg. Jeg spørger kæresten om ikke vi godt lige kunne kører op at kigge på den, da den ikke stod så langt væk. Det gjorde vi og der stod en lille forhutlet Belgier Basse ved navn Klaus, jeg var forelsket med det samme og han skulle da selvfølgelig med hjem. Og der startede mit eventyr med Klaus. Min plan var egentlig at beholde ham som hingst, men da jeg havde svært ved at finde et opstaldningssted til ham, blev han desværre kastreret som 3 års. For mit vedkommende har det aldrig sat nogen begrænsninger for os, at han var en Belgier. Tværtimod, så gav det mig mere blod på tanden, for at bevise at Belgiere er meget andet end blot en arbejdshest. Sammen har vi startet spring stævner, dressur stævner,

orienteringsløb, været på flere rideferier og bare nydt hinandens selskab. Han er kendt hest i lokal området hvor han blandt andet er brugt som udstillingshest på museer, trækhest til børnene og som “transport” til konfirmationer. De senere år er vi begyndt at gå til dyrskuer, hvor han har opnået 22 og 23 point og er blevet skuets 3. Bedste vallak og vandt et år mønstringskonkurrencen sammen med hans passer.

Selvom han er blevet en ældre herre, så giver han stadig en god tur i skoven og elsker hvis han får lov at tage en god galop.

Klaus bliver 22 år den 4 juli.

Han er opdrættet af Rasmus Laursen, Randers.

Han har haft 1 ejer i mellem mig og opdrætter. Jeg har ejet ham siden 5 februar 1999 og jeg har aldrig fortrudt at jeg blev Belgier ejer.

Nu kigger jeg mig lidt om efter en “ny” Klaus, som gerne skulle kunne overtage hans plads, den dag Klaus tager til hestehimlen. For jeg skal helt klart altid have en Belgier i mit liv.