Kirsten Merete Borup

Kirsten fortæller:

Mit liv med belgier hesten startede da jeg blev født. Min far Carsten Kristensen har altid haft de store kæmper. Og altid gerne hingste. Som barn var de en naturlig del af vores liv. Har fået fortalt at jeg nogen gange stod på haserne af dem og svingede i halen. Og det var ikke alle der syntes det var en god ide.

Jeg kan ikke huske hvor gammel jeg var, da Peter Østergaard lærte mig hvordan man flettede en “rigtig” hest.
Det har jeg siden hen gjort i stor stil. Tror nok at jeg har været på de forskellige dyrskuer de sidste 25-30 år for at flette hestene. Og det har været fantastisk at være en del af. Har mødt de skønneste mennesker igennem alle årene.

I 1997-98 fik min far den ide, at vi skulle prøve at stå ungarnsk post på hestene.
Dengang havde vi hingsten Max og hoppen Sitka, som far også kørte med. Og jeg var frisk på at prøve. I starten stod jeg som når man plukker jordbær 😂😂 bagdelen var det højeste punkt.
Men med træning så blev det da nogenlunde. Vi lavede opvisning på de forskellige dyrskuer rundt i landet. Og i 1999 blev jeg inviteret med til at lave opvisning sammen med Garderhusarene.

De havde også en ungarnsk post rytter. De spurgte om jeg havde mulighed for at følge dem rundt på skuerne den sommer. Det var helt fantastisk, at få lov til at være en del af.

Siden hen har der været mange heste hos min far og mor. Og kan ikke huske dem alle. Men et er sikkert at belgierhesten har en stor plads hos mig. Den er der helt sikkert for at blive.