Anne Jørgensen & Mikkel Holm

Vores første belgier

Vi er nye indenfor belgisk hesteavl, og baggrunden for, at vi er faldet for de dejlige dyr er lidt af et tilfælde. Vores første belgier Sanne, købte vi for tre år siden og det er historien om hende vi gerne vil dele med jer.

Vi har begge haft heste i mange år og vi har handlet med heste. Af den grund var vi også på Vorbasse marked i 2017. Her så vi den store hoppe, Sanne på 4 år, som en hestehandler havde købt kort forinden markedet. Hvor hun kom fra dengang melder historien ikke noget om, men hun trængte til noget godt græs og lidt omsorg, men rammerne og hendes utroligt skønne sind kunne vi rigtig godt lide - så hun blev købt og kom med hjem til Tårs i Nordjylland.

Da vi købte hende havde vi ikke rigtig nogle planer for hende, måske skulle hun sælges videre på et tidspunkt. Men som tiden gik blev vi mere og mere glade for hende og året efter valgte vi at prøve at stille hende til kåring. Sanne har dog lidt afstamningsproblemer, idet hendes mor var uden afstamning, så hun kunne ‘kun’ opnå kåring i F2, men man skal jo starte et sted, så vi drog afsted til kåring den 29. september 2018. Vi har aldrig stillet en hest til kåring før, så det var med både spænding og nervøsitet at vi mødte op på pladsen sammen med nogle gode venner, og trods vores mange spørgsmål og uprofessionelle tilgang blev vi godt modtaget. TAK for det 😀

Sanne opnåede en flot kåring og en beskrivelse vi ikke havde turdet drømme om og vi vente glade næsen mod Nordjylland igen.

I foråret 2019 besluttede vi, at vi ville prøve at have et føl på hende. Vi valgte at bruge den ny-kårede hingst Bakkegårdens Kurt.
Det gik fint - Sanne var heldigvis helt med på vores plan, hun blev bedækket med termin den 3. maj 2020.

Så var det bare at vente!
Vinteren gik, Sanne blev tykkere og tykkere og vi begyndte så småt at glæde os til at møde det lille nye føl.

Og så endelig skete det - natten til den 8. maj folede Sanne og ud kom det skønneste lille hoppeføl, som hurtigt fik navnet Mie Øxenvad.
Alt gik helt efter bogen, Sanne klarede det hele selv og vi kunne bare se til og nyde hvordan hun tog sig af sit føl efter alle kunstens regler. Sikke en fornøjelse!

Det var - indtil videre - historien om vores første belgierhoppe, tak fordi I læste med.

Hesteavl er en langsommelig proces, men det er skønt, spændende og meget givende og det bliver med garanti ikke det sidste I belgierinteresserede hører fra os!

De bedste hilsner
Mikkel Holm og Anne Jørgensen
Øxenvad