Hingstekåring

Dansk Belgisk Hesteavl (DBH) holder årlige landshingstekåringer.

DBH’s forretningsudvalg tilrettelægger og arrangerer landshingstekåringen.

For at kunne fremstille hingste til kåring skal ejeren være medlem af en af landsdelsforeningerne. Indmeldelsesgebyret fastsættes af forretningsudvalget for DBH.

Hingstene skal være af ren belgisk afstamning, og der skal foreligge registreringsattest fra Landsudvalget for Hesteavl eller fra officielle belgiske avlsorganisationer i udlandet. Der må højest være tale om 1/16 fremmede blod af anden trækhesterace.
Hingste, kan kun opnå kåring eller avlsgodkendelse i forbindelse med landshingstekåring.

Hingstene kåres med 10, 9 eller 8 point i helhed. Hingste med 7 point i helhed tildeles 1-årig avlsgodkendelse og kan genfremstilles det følgende år. Hingste, som opnår 6 point i helhed eller derunder, afvises, men kan genfremstilles det følgende år.

Hingste, der kåres med 10 point, tildeles guldmedalje. Hingste med 9 eller 8 point tildeles sølvmedalje. Hingste, der avlsgodkendes med 7 point, tildeles bronzemedalje.
Ældre, importerede hingste skal fremstilles ved førstkommende kåring til kåring.

Det forlanges at alle hingste, for at opnå avlsgodkendelse kan tildeles, skal have deres afstamning verificeret ved hjælp af blodprøve fra begge forældre, samt figurere på hingstelisten inden bedækning påbegyndes.

Kåringsudvalget består af 3 kåringsdommere:
Der vælges 1 dommer i hver landsdelsforening, og den 3. dommer vælges af den samlede bestyrelse for DBH.